Alimentele Ecologice & Sănătatea
Care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de alimente ecologice? Care sunt efectele asupra organismului ale expunerii la nitrați, metale grele și pesticide sintetizate chimic, din alimentele cultivate în mod convențional?
Pajiștile ecologice, pline de viață: de două ori mai multe insecte
Biodiversitatea a scăzut semnificativ în multe părți ale Europei în ultimele decenii. Una dintre principalele cauze este intensificarea practicilor agricole. Într-un studiu susținut de HiPP, cercetătorii au evaluat pululația de insecte de pe pajiști cultivate organic, respectiv convențional.
Alimentele ecologice pot să ofere protecție împotriva cancerului?
Un studiu privind corelația dintre alimentele ecologice și riscul de cancer, a atras atenția în octombrie 2018.
Este posibil ca o dietă ecologică să reducă expunerea la pesticide?
În trecut, mai multe studii au arătat că dieta este un factor major al expunerii totale la pesticide1,2.