Conținut optimizat și calitate îmbunătățită a proteinelor

Formula de început HiPP COMBIOTIC® cu conținut optimizat de proteine. Citiți despre „ipoteza timpurie a proteinelor” și despre cum poate fi prevenită obezitatea în copilărie.

Mai mult cu mai puțin: HiPP 1 COMBIOTIC® cu conținut optimizat de proteine de calitate înaltă

Laptele matern este considerat a fi standardul de aur și în ceea ce privește aportul de proteine! Aportul optim de proteine la vârsta de sugar ar putea avea o contribuție eficientă în prevenirea obezității (1). Acesta este motivul pentru care experții recomandă promovarea alăptării și reducerea conținutului de proteine din formulele pentru sugari.
HiPP a pus în practică aceste recomandări actuale în formula HiPP COMBIOTIC®.

Ipoteza timpurie a proteinelor – explicație

Ipoteza timpurie a proteinelor sugerează că aportul ridicat de proteine la sugari conduce la creșterea concentrațiilor plasmatice și tisulare de aminoacizi eliberatori de insulină prin programare metabolică, care la rândul lor stimulează creșterea concentrațiilor de insulină și IGF1 (factorul de creștere insulinic 1) (6).

Confirmarea ipotezei prin rezultatele studiului UE privind obezitatea în copilărie


Ipoteza timpurie a proteinelor a fost confirmată de studiul CHOPs (EU Childhood Obesity Project), care a arătat o creștere mai rapidă în greutate și o activitate adipogenică mai mare în primii doi ani, precum și un risc mai mare de obezitate pe termen lung (1).

Mai multe pe https://academic.oup.com/ajcn/article/89/6/1836/4596844

Concluzii

Aportul redus de proteine la sugari - prin promovarea alăptării și/sau reducerea conținutului de proteine din formulele de început - ar putea avea o contribuție eficientă în prevenirea obezității la copii (7).
Prin urmare, experții în nutriție recomandă un conținut de proteine < 2,0 g la 100 kcal în formulele pentru sugari (1).

Formula de început HiPP COMBIOTIC® cu conținut redus de proteine, îndeplinește recomandările.

Referințe:
1 Koletzko B et al. Am J Clin Nutr 2009; 89(6): 1836-1845
2 FDA. 2008; GRAS Notices GRN No. 236
3 EFSA: The EFSA-Journal 2007; 587: 1-164 FDA. 2015;GRAS Notices GRN No. 5315 Koletzko B et al. J Perinat Med 2008;
36(1): 5-146 Koletzko B et al. Am J Clin Nutr 2009;
89: 1502S-1508S7 Weber M et al. Am J Clin Nutr 2014; 99: 1041-51