Caracteristici speciale ale formulelor HiPP

Combinația unică: conținut redus de proteine, prebiotice, probiotice și calitate ORGANICĂ

  • Calitate ORGANICĂ pentru toate formulele HiPP1. HiPP este singurul producător de formule pentru sugari care se bazează pe o experiență mai mare de 20 de ani în producția de formule de lapte de calitate ecologică. Calitatea ecologică HiPP este supusă unor criterii mult mai stricte decât cele prevăzute de lege.
  • Numai lactoză: singurul zahar din formulele de început HiPP este lactoza – la fel ca în laptele matern. Alți producători adaugă suplimentar carbohidrați precum glucoză și maltodextrină.
  • Conțin LCP: Toate formulele HiPP conțin acizi grași polinesaturați cu lanț lung valoroși, care au o contribuție esențială la buna dezvoltare a creierului, a sistemului nervos și a vederii.
  • Cu prebiotice & probiotice: Prebioticele oligozaharide și culturile probiotice ale acidului lactic, sunt de asemenea componente naturale ale laptelui matern. Formulele HiPP conțin probioticul natural L. fermentum hereditm® care a fost inițial izolat din laptele matern. Prebioticele folosite de HiPP sunt galacto-oligozaharide (GOS) care sunt obținute din lactoză și sunt o componentă naturală a oligozaharidelor din laptele matern.
  • Conținut redus de proteine de calitate îmbunătățită – mai mult cu mai puțin – prima formulă HiPP COMBIOTIC® – acum cu conținut optimizat de proteine. Studii recente au arătat că un aport ridicat de proteine la sugari crește riscul de obezitate mai târziu în viață. De aceea, experții recomandă promovarea alăptării și reducerea conținutului de proteine în formulele pentru sugari. Citește mai mult
  • Fără inginerie genetică: Ca regulă, hrana ecologică pentru copii HiPP nu conține ingrediente modificate genetic.

 
1 Excepție: producția de formule HA  de calitate ecologică nu este posibilă momentan din considerente tehnologice.

Laptele matern – Standardul de Aur

  • Are compoziția perfect adaptată nevoilor sugarilor1
  • Asigură toate substanțele nutritive importante pentru o dezvoltare sănătoase
  • Oferă cea mai bună protecție posibilă sugarilor:
    - întărește sistemul de apărare al organismului
    - protejează împotriva infecțiilor gastro-intestinale
    - reduce riscul de îmbolnăvire pe parcursul vieții, ex. obezitate și alergii

Laptele matern are la bază o mare varietate de blocuri de construcție, care susțin dezvoltarea sănătoasă a sugarilor în cel mai bun mod posibil.

Care sunt diferențele între diversele tipuri de prebiotice?

Prebioticele folosite de HiPP sun galacto-oligozaharide (GOS) obținute din lactoză. GOS sunt derivate din lactoză (galactoză) și sunt componente naturale ale oligo-zaharidelor din laptele matern.

• Susțin formarea unei flore intestinale bifidogene, dominată de lactobacilli
• Tolerabilitate înaltă
• Scaune de consistență mai moale, asemănătoare cu cele ale copiilor alăptați
• Reducerea pH-ului intestinal
• Sigure (statutul GRAS, oferit de FDA)

HiPP a ales să nu folosească fructo-oligozaharide (FOS), deoarece FOS sunt obținute din plante (în principal legume, cum ar fi cicoarea sau ceapa), astfel nefiind similare cu cele din laptele matern. Laptele matern nu conține componente vegetale!
Problemele critice și impactul negativ ale FOS au fost în mod particular observate atunci când FOS au fost administrate la animale. Au crescut atât permeabilitatea barierei intestinale cât și translocarea salmonella enteritidis, indicând o barieră intestinală disfuncțională și iritarea mucoasei intestinale. Observațiile de mai sus, în urma testelor pe șobolani, au fost mai puțin pronunțate la testele pe subiecți umani adulți, dar se ridică în continuare problema dacă FOS ar trebui utilizate pe un grup atât de vulnerabil ca bebelușii, al căror sistem imunitar nu este încă complet dezvoltat (1).

 

Referințe:
(1) Ten Bruggencate et al. Dietary fructooligosaccharides affect intestinal barrier function in healthy men. J Nutr. 2006 Jan;136(1):70-4