Conținut scăzut de proteine și calitate îmbunătățită

Mai puțin înseamnă mai mult: HiPP 1 COMBIOTIC® are un conținut scăzut de proteine, dar o calitate ridicată a proteinelor

Laptele matern este, de asemenea, considerat a fi standardul de aur pentru aportul de proteine! Consumul redus de proteine în mod adecvat al sugarilor ar putea oferi o contribuție eficientă la prevenirea obezității la copii (1). Acesta este motivul pentru care experții recomandă promovarea alăptării și reducerea conținutului de proteine din formulele pentru sugari.

HiPP a pus în practică aceste recomandări actuale și oferă acum HiPP COMBIOTIC® primul lapte pentru sugari cu conținut redus de proteine în multe țări. Siguranța, toleranța și efectul benefic de sațietate al noului lapte au fost demonstrate într-un studiu clinic.

Ipoteza ''proteinelor timpurii'' - o explicație

Ipoteza ''proteinelor timpurii'' sugerează că aportul ridicat de proteine la sugari duce la creșterea concentrațiilor plasmatice și tisulare de aminoacizi care eliberează insulină prin programare metabolică, care la rândul său stimulează insulina și IGF1 (factorul de creștere asemănător insulinei 1) (2).

Confirmarea ipotezei prin rezultatele studiului U.E. privind obezitatea în copilărie

Ipoteza proteinelor timpurii a fost confirmată de studiul CHOPs (EU Childhood Obesity Project), care a arătat o creștere mai rapidă în greutate și o activitate adipogenă mai mare în primii doi ani și, în cele din urmă, un risc mai mare pe termen lung de adipozite (3).
Aflați mai multe aici  CHOP-Study

HiPP COMBIOTIC® Lapte de început- are un conținut scăzut de proteine, dar o calitate superioară

 

Aportul redus de proteine al sugarilor - prin promovarea alăptării și / sau reducerea conținutului de proteine din laptele pentru sugari - ar putea oferi o contribuție eficientă la prevenirea obezității la copii (1).

Prin urmare, experții în nutriție recomandă un conținut de proteine de aproximativ 1,8 g la 100 kcal pentru formulele pentru sugari (3).

HiPP COMBIOTIC® primul lapte pentru sugari cu conținut redus de proteine îndeplinește recomandările făcute de experții nutriționali. Conținutul său de proteine este de 1,89 g la 100 kcal. Această valoare scăzută a fost posibilă prin utilizarea proteinei din zer alfa-lactalbumină, care are o valoare nutritivă deosebit de mare.

• Cantitatea de proteine este în conformitate cu cele mai recente recomandări ale experților (3)
• Calitatea proteinei optimizată (cu alfa-lactalbumină, o proteină din zer de înaltă calitate)
• Studiul clinic a demonstrat siguranța și eficiența HiPP COMBIOTIC® Lapte de început(4)
- Creștere adecvată vârstei - confirmată de la vârsta de 4 până la 20 de ani
- Aportul de proteine este mai aproape de aportul de proteine al copiilor alăptați
- Influență pozitivă asupra satietății sugarului
- Eficiență energetică îmbunătățită

 


# Perioada de intervenție: de la naștere până la 4 luni; grup de intervenție cu formulă pentru sugari redusă în proteine (proteină 1,89 g / 100 kcal), n = 82; grup de control cu formulă standard pentru sugari (proteină 2,2 g / 100 kcal), n = 82; grup de referință cu sugari alăptați, n = 92. Copiii au fost examinați și măsurați antropometric după 30, 60, 90 și 120 de zile de viață.

Aportul de proteine prin laptele matern a fost calculat în funcție de cantitățile băute atât ale intervenției, cât și ale grupului de control în timpul programelor de examinare respective; conținutul de proteine din laptele matern 1,2 g / 100 ml corespunzând la 1,7 g / 100 kcal (5). Diferențele dintre formula redusă de proteine și formula martor sunt semnificative: ** P <0,01; *** P <0,001.

Referințe:
(4) Fleddermann M et al. Clin Nutr 2014; 33(4): 588-595 
(5) Nommsen LA et al. Am J Clin Nutr 1991; 53: 457-465

HiPP 1 Combiotic® - studiile clinice demonstrează siguranța și creșterea adecvată vârstei

    În acest studiu prospectiv dublu-orb randomizat pe parcursul a patru luni BeMIM (Belgrade Munich Infant Milk Trial, (4)) 213 de sugari sănătoși au primit fie lapte cu conținut proteic redus (cu lactalbumină), fie hrană standard. Nu a existat nicio diferență în dezvoltarea dintre copiii celor două grupuri și nici o retragere în ceea ce privește sațietatea. De fapt, invers s-a întâmplat și au existat chiar indicații care sugerează o eficiență energetică mai bună a laptelui pentru sugari (creștere în raport cu aportul de energie). Urmărirea studiului (6) a confirmat creșterea adecvată vârstei și după patru ani de observație.

    BeMIM-Study- Review
    Fleddermann et al.: Energetic efficiency of infant formulae: A review. Ann Nutr Metab 2014; 64:276–283

    Referințe:
    (1) Weber M et al. Am J Clin Nutr 2014; 99: 1041-51
    (2) Arenz S et al. Int J Obesity 2004; 28: 1247-56
    (3) Koletzko B et al. Am J Clin Nutr 2009; 89 (Suppl): 1S-7S
    (4) Fleddermann M et al. Clin Nutr 2014; 33: 588-95
    (5) Nommsen LA et al. Am J Clin Nutr 1991; 53(2):457-465
    (6) Fleddermann M et al. Abstracts booklet 49th ESPGHAN Annual Meeting 2016; 62 (suppl 1): 6

    Notă importantă: În funcție de legislația și recomandările specifice fiecărei țări, ingredientele din formula HiPP COMBIOTIC pot diferi. Vă rugăm să vizitați  acest website  pentru mai multe detalii.

    To top