1956: Pionier în agricultura organică
Simultan, cu prima producție la scară industrială a hranei pentru copii, Georg Hipp a început cultivarea fructelor și a legumelor, pe soluri naturale, fără utilizarea chimicalelor, în 1956. Impresionat de ideea pionierului elvețian, Dr. Hans Müller, fondatorul agriculturii organice-ecologice, acum avea un țel: să producă hrană sănătoasă și gustoasă pentru copii, cu ingrediente organice la bază.
Ferma Ehrensberg a familiei, de lângă Pfaffenhofen, a fost convertită la producție organică. Fiul Claus și cei doi frați ai săi, Georg și Paulus, au preluat conducerea, în 1967, și-au dezvoltat ideea agriculturii organice mai departe, pas cu pas.
Ca pionier în agricultura organică, Claus Hipp a călătorit de la fermier la fermier personal, angajându-se în dificila misiune de creștere a conștientizării. Treptat, a reușit să convingă fermierii de ideea sa și a reușit să construiască o rețea de ferme organice contractoare.